خرید درخت چنار
ویژگی منحصر به فرد درخت چنار چیست؟
بعد از خواندن مطالب به این نتیجه خواهیم رسید که:
- درخت چنار مناسب کاشت برای محل مد نظر شما میباشد یا خیر؟
- چه جذابیتهایی دارد که این درخت را پر طرفدار کرده است؟
- میزان آبیاری مناسب برای چنار چقدر است؟
- خاک مناسب برای چنار چه خاکی است؟
- دمای مناسب رشد چنار چیست؟
- نور کافی برای چنار چه میزان است؟
- روش تکثیر چگونه است؟
چه روزهایی که زیر سایه درخت چنار از خنکی و زیبایی آن لذت بردیم. خیابان ولیعصر تهران نمونهای از این زیبایی است که همیشه در ذهنمان ماندگار خواهد بود. این درخت دارای تاجی گسترده و بزرگ است. به سبب این ویژگی که سایه و خنکی خاصی در محیط ایجاد میکند بسیار پر طرفدار است. چنار بسیار مناسب برای کاشت در حاشیه ملک و در فضای گسترده جهت ایجاد سایه میباشد.در صورت محیا بودن شرایط مناسب، ارتفاع این درخت خزان کننده به 25 متر و قطر آن حدود 5 متر هم خواهد رسید. بنابراین به شرایط محلی که کاشته میشود و آینده رشد درخت دقت نمایید. همچنین چنار دارای میوههای کرکدار و گرد است که دارای دنبالهای 6 تا 8 سانتیمتر است. جالب است بدانید در ایران برای برخی درختان قدرت خاصی قائل هستند و آن را مقدس میدانند. در برخی روستاها به بسیاری از درختان کهنسال دخیل میبندند و معتقدند که قادرند باران بیاورند، خورشید را به چرخش وا دارند، سبب افزایش گله شوند، و زنان را به زایش و بارداری وادارند و نذر را بر آورده کنند. اغلب این درختان درخت چنار هستند. خصوصیات این درخت آنقدر مفید است که میتواند اعجاب مردم ساده را برانگیزد. این درخت آنقدر مرتفع و برافراشته است که از دور دست قابل رویت است. علت محبوبیت چنار فقط مقدس بودن آن نیست. چنار هر ساله پوست میاندازد و شاخههای تنومند آن رنگ سبز روشنی به خود میگیرند. پوست اندازی هرساله چنار قداست و جوانی خاصی به درخت میبخشد.
منظور از چنار بن 10 تا 15 چیست؟
منظور از بن درخت، محیط تنه درخت(دور تنه درخت) میباشد. یعنی اگر متر را دور تنه درخت قرار دهیم حدود 15 سانتیمتر میشود که این نوع درخت از بهترین سایز برای کاشت است. زیرا تنهای تقریبا بزرگتر از دسته بیل دارد و بسیار مناسب است.
نیازها و روش نگهداری از چنار
میزان آبیاری چنار
درخت چنار بسیار به رطوبت علاقه دارد، در حالی که به خشکی خاک مخصوصا گونهی بالغ آن مقاومت نشان میدهد. در حالت کلی خشکی خاک خیلی مناسب چنار نیست و سعی کنید همیشه رطوبت خاک را برای آن محیا کنید. در صورتی که خاک درخت رطوبت کافی رل نداشته باشد، برگها شروع به ریزش و زرد شدن خواهد کرد. سعی کنید درخت تازه کاشت و جوان را طبق برنامه منظم آبیاری نمایید. توجه کنید درخت دچار کم آبی نشود تا رشد مناسب و سریع داشته باشد و بتواند ریشه خود را در زمین بگستراند و نیازهای خود را تامین نماید. در نظر داشته باشید ریشههای این درخت بسیار قوی هستند و با رعایت نکردن فاصله تاسیسات ساختمانی(مانند لولهکشی، کابلکشی و...) احتمال آسیب رسیدن به آنها بسیار بالا خواهد بود. رعایت فاصله حدود 15 متر از تاسیسات ساختمانی و شهری هنگام کاشت درخت چنار از مواردی است که باید رعایت شود.
نور مناسب درخت چنار
چنار جهت رشد مناسب نیاز به نور فراوان و حتی مسقیم دارد. در صورتی که درخت در محل با نور کم کاشته شود، درخت رشد مناسبی نخواهد داشت. جوانههایی که روی شاخهها و شاخههای جدید نیاز نوری فراوانی برای رشد دارند.
دمای مناسب درخت چنار
درخت چنار با وجود اینکه در شرایط گرم مقاوم است، اما در مناطق گرمسیری و مرطوب عملکرد خوبی ندارد و مناطق با تابستان خنک برای درخت مناسبتر خواهد بود. در حالت کلی دمای 30 تا 40 درجه سانتیگراد را تحمل مینماید.
گونههایی از این درخت وجود دارد که تا سرمای 40- را تحمل میکند. درحالی که گونههایی در فضای شهری کاشته میشوند و از سایر گونهها شناخته شده هستند، حداکثر دمایی که در فصل زمستان آسیبی به درخت نمیرساند 23- میباشد. سرمای شدید جوانههای فعال درخت نسبت به سرمای شدید حساس هستند و از بین میروند.
خاک مناسب برای درخت چنار
خاک مناسب برای چنار خاک با زهکش مناسب است. چیزی که برای چنار خیلی مهم است رطوبت خاک است. البته این بدان معنی نیست که دائما خاک خیس باشد. خیس بودن همیشگی خاک موجب پوسیدگی و بیماری خواهد شد. قبل از کاشت درخت چنار گودالی به ابعاد 1×1×1 متر(طول، عرض و ارتفاع) حفر کنید و درخت را با مخلوطی از ((خاک برگ و شن و خاک معمولی)) بکارید. در مورد فاصله درختان همانگونه که گفته شد باید آینده درخت در نظر گرفته شود که درخت چنار 5 متر مناسب است. خاکهای کم عمق مناسب چنار نیستند و باید عمق مناسبی برخوردار باشد. در برخی درختان چنار خزان رود هنگام و زردی زود هنگام(قبل از فصل پاییز) مشاهده میشود. علت عمده این مشکل آهکی بودن خاک و سبک نبودن خاک آن است. درخت چنار به تهویه جهت تنفس ریشه نیازمند است که با تعویض خاک پای درخت و یا نرم کردن آن و نیز مخلوط خاک با کودها به رشد مطلوب درخت کمک بزرگی خواهیم کرد. این نکته را در نظر بگیرید که به هیچ عنوان طوقه درخت(محلی که درخت از خاک بیرون میآید) را با سیمان، سنگ و یا آسفالت نپوشانید و مانع تنفس ریشهها نشوید. از سنگ، آجر و غیره اطراف تنه درخت با فاصله استفاده نمایید.
تکثیر و ازدیاد درخت چنار
استفاده از روش کاشت قلمه یکی از راههای تکثیر این درخت است. در صورتی که با روش قلمه زنی آشنا باشید، قلمه را از شاخه یکساله به طول 30 سانتیمتر در فصلی که درخت اصطلاحا به خواب رفته(زمستان) بگیرید. بسیاری از تولیدکنندگان این قلمهها را دی ماه یا بهمن ماه میگیرند و به مدت سی تا سی وپنج روز به صورت افقی در زیر ماسه، در فضای آزاد و در دمای مناسب که موجب یخزدگی نشود نگهداری میکنند. سپس در فصل رشد و در اسفند و فروردین اقدام به کاشت میکنند. برخی از تولیدکنندگان نیز در اواخر زمستان اقدام به تهیه و کاشت قلمه مینمایند. برای کاشت این قلمهها از مخلوطی از خاک غنی و سبک مانند شن و خاک برگ استفاده نمایید. حداقل 10 سانتیمتر از 30 سانتیمتر قلمه را زیر این خاک سبک فرو ببرید. حفظ دمای مناسب حدود 18 درجه به دور از نور مستقیم آفتاب و کشیدن پلاستیک روی قلمه به ریشهزایی آن کمک خواهد کرد.
درخت چنار و توضیحات ویکیپدیا در مورد درخت چنار
چنار (نام علمی: Platanus) سردهای از درختان بومی نیمکره شمالی است. درختان چنار بلند قامت و با برگ های پهن بوده و ارتفاع آنها به ۳۰ تا ۵۰ متر میرسد، در پائیز برگهای آنها میریزد و معمولاً در کنار جویبارها و زمینهای مرطوب میرویند، هرچند نسبت به خشکسالی مقاومند.
گونهٔ چنار خاوری (Platanus orientalis) در ایران نیز میروید و بیشههای طبیعی آن دیده میشود. درخت چنار از جمله درختانی است که اگر محیط برای آن فراهم شود عمر و رشد زیادی دارد.
بیشتر درختان کهنسال در ایران چنار هستند.
در مقطع شعاعی ، پرمگسی های قرمز متمایل به قهوه ای یا نقره ای تولید می کند که به صورت اشکال مشخصی در مقطع مماسی پدیدار می شوند و چنانچه بر آن روغن مالیده شود زیبایی آن را دو چندان می کند.این چوب نه تنها کیفیت بالایی داشته بلکه به دلیل فراوانی ، ارزان بوده و به مقدار بسیار زیادی در ایران عرضه می گردد. یکی از مناسب ترین چوب ها برای خراطی است واز آن برای زیرکار و ساخت ستون و درهای چوبی یکپارچه بخصوص درهای اماکن متبرکه از آن بسیار استفاده می شود.
آدام اولئاریوس در سفرنامه خود در مورد این درخت چنین می نویسد: «این درخت در آلمان ناشناخته است، درخت چنار به بلندی و راستی سرو است، برگ های آن پهن و شبیه برگ مو است، چوب این درخت قهوه ای رنگ و تخته به دست آمده از آن زیبا و موج دار است و وقتی به آن روغن می مالند بسیار زیبا به نظر می رسد.» ویکیپدیا